Första recensionen

Böcker boktips Manus Om mig Skrivande UtgivningLeave a Comment on Första recensionen

Första recensionen

Igår vaknade vi upp hemma, trötta efter semestertrippen till Skåne och den långa tågresan hem. Vi sysselsatte oss själva och de (överraskande) pigga barnen med inte allt för ansträngande lekar och försökte ladda batterierna. Vid lunch plingade det till i mobilen. Det var ett mail från min förläggare med en länk och några korta rader:

Hej Linda! Här kommer en bra recension:

Agent Troslös hade fått sin första recension och en bra en tydligen. Min reströtta kropp vaknade och hjärtat bultade hårt. Under de senaste veckorna har just det här med recensioner upptagit mina bok-tankar allt mer. Det är fantastiskt att vara här, att få gå igenom utgivningsprocessen, att hålla boken i handen, att det är på riktigt. Men tanken, vad ska folk tycka? har ringt allt ljudligare i mitt huvud. När förlaget skickade ut recensionsex försökte jag att inte tänka allt för mycket på saken. Det blir som det blir – ni vet. Jag valde att gå upp i semesterplaneringen och att ducka för oron så länge, men jag visste att det skulle komma förr eller senare.

Agent Troslös släpps den 4 augusti

För mig är det en kluven upplevelse. Å ena sidan vill en liten del av mig bara få vara ifred med erfarenheten av att ha fått ge ut en bok. Å ena sidan vill jag förstås att människor ska läsa boken och jag inser att ju fler som läser, ju fler åsikter om den kommer det att snurra där ute. Logiskt sett vet jag också att åsikter är bra, till och med de inte allt för positiva. Att gå obemärkt förbi är sämre. Men jag är inte säker på hur det kommer att kännas den dagen boken blir ordentligt sågad. Hur skakar man av sig det och går vidare? Jag antar att det visar sig, för den dagen kommer säkert förr eller senare. Till min lättnad var den dagen inte igår. Tvärt om fick Agent Troslös en riktigt fin första recension.

Jag känner mig uppmuntrad och nervositeten inför releasen den fjärde augusti släppte en aning (åtminstone tillfälligt). Jag antar, som sagt, att mindre positiva ord kommer så småningom men för mig som tunnhudad debutant var det innerligt skönt att få starta den här delen av utvivningsupplevelsen på ett positivt sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top