God jul i skrivstugan!

Om mig Skrivande Skrivblogg UtgivningLeave a Comment on God jul i skrivstugan!

God jul i skrivstugan!

Det är de sista dagarna innan jag går på en mycket efterlängtad julledighet. Men innan lugnet lägger sig och julen klampar in i skrivstugan unnar jag mig en stunds reflektion över hösten och vintern som gått.

Jag sade i somras att jag var nöjd över att ha kunnat sätta släppdagen för Agent troslös under semestern Med tanke på hur hösten sedan artade sig känns det som ett ännu bättre val. Det har varit några intensiva arbetsmånader nästan ända sedan jag kom tillbaka från semestern. Det har också inneburit att det blivit lite tid och energi över både till att försöka nå ut med boken och att skriva på nästa.

Förutom att livet runt omkring ställt krav denna höst har jag känt ett behov av att ta några steg tillbaka och reflektera kring utgivningen, kring författarskapet och skrivandet. I någon mån kan man kanske säga att våren och sommaren ledde fram till någon slags mindre identitetskris, åtminstone kring mitt skapande. Så, den tid som blivit över har jag ägnat åt att vända och vrida på upplevelser och känslor. Ännu har jag nog inte rett ut trasslet inom mig riktigt, men lite ordning har jag fått i mitt inre kaos. (Jag får återkomma om det i ett senare inlägg.)

Nu, när året närmar sig sina sista dagar har arbetssituationen lugnat sig och jag känner mig i bättre balans. Det innebär att skrivlusten börjat gro igen och manuset, som jag gjorde framsteg på under sommaren men som sedan blivit liggande, lockar åter. Det har faktiskt blivit ett par skrivsessioner de senaste veckorna och förhoppningsvis kan det bli några fler under julledigheten.

Men hur har det då gått för Agent troslös som jag i någon mån känt at jag lämnat hängande under hösten? Tja, det är väl svårt att säga och beror kanske på vad man bedömer utifrån. Jag har som sagt, av olika anledningar, gjort mindre sälj- och pr-arbete än jag tänkte innan. Hur mycket det egentligen påverkat utfallet är väl svårt att säga. När det gäller förlagets marknadsföringsarbete och hur det gått får jag inte veta något om förrän om ett halvår.

Min kampanj till stöd för Mind har just nu dragit in 600 kr. Knappast någon förmögenhet, men jag är glad att den gett något i alla fall. Ljudboken har runt 3,5 i betyg på ljudbokstjänsterna. Ett betyg jag känner mig nöjd och glad över! Av de recensioner boken fått har några varit riktigt bra och andra hyfsade. Ingen har totalsågat den, vilket så klart känns skönt. Ändå känns just bristenså här långt på omdömen, återkoppling och recensioner ganska tråkig. Som debutant tycker jag att det är svårt att veta vad man kan förvänta sig, men jag inser att jag nog väntade mig lite mer av den varan.

Jag vet att det ges ut mängder av böcker och chansen att man lyckas sticka ut är liten. De allra flesta simmar runt i handeln en stund för att sedan sjunka undan och helt glömmas bort. Det är så det är, som författare får man vara glad för det man får, att boken blir åtminstone hyfsat uppskattad och att man fått chansen. Men hörrni, det är kanske också ett ämne för ett kommande inlägg.

För att summera de senaste månaderna har de varit påfrestande på olika sätt, det har inte skett några stora katastrofer och livet har rullat på på gropig väg. Utgivningen har fått ett annat fokus för mig än vad jag hade förväntat mig, blivit mer av en inre process. Men jag tror att det kommer något gott ur det också i slutänden. Nu ska jag snart ta ett par lediga veckor, vila och ladda mina ganska tomma batterier och förhoppningsvis inleda 2023 med lite ny energi, motivation och optimism.

Jag hoppas att ni får en skön och god jul och att det nya året bär med sig allt gott till er!

God jul från mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top