Första scenen

Inspiration Manus SkrivtipsLeave a Comment on Första scenen

Första scenen

– Jävla morsan! Det var hennes fel.

Han smällde igen luckan till den stora tvättmaskinen och stirrade på den våta rosa högen i sin hand. Hans favoritskjorta. Det var den vita med mörkblå knappar och ett diskret men tydligt broderat märke på bröstet. Han hade beställt den på nätet för mindre än hälften av vad den kostade i butik och ändå var den dyr, nästan för dyr, och han älskade hur det kändes att ha den på sig. Han älskade att se hur andra såg på honom när han hade den på sig. Var gång han bar den brukade han se till att ta av sig kavajen (jo för en sådan skjorta bär man alltid till kostym) för att det verkligen skulle bli tydligt hur bra det dyra bomullstyget satt över hans kropp och för att ingen skulle gå miste om vilken typ av människa han var. Han som hade en sådan skjorta. Men nu låg skiten där som en äcklig sockervadd efter en regnskur och det var hans jävla morsas fel.

Det var inte så att hon haft något direkt med hans tvättstugepass att göra. Tvärt om faktiskt, hon var frånvarande. Hon hade satt honom i situationen som gjort att han bokat den där förbannade tvättiden, slängt in högen med vittvätt utan att notera att en röd näsduk från halloweenfesten smugit sig med och nu stod här med en ren och skär katastrof (bokstavligen) i sina händer.

För en sekund övervägde han möjligheten att försöka få bort den rosa färgen. Skulle det gå med klorin? Men ilskan bubblade inom honom och han visste att han aldrig skulle kunna bära skjortan med samma känsla även om han lyckades få bort missfärgningen. Därför drämde han med all sin kraft ned de våta kläderna i en soptunna som stod inklämd bredvid torktumlaren. Soptunnan i galvaniserad metall flög bakåt av kraften och ramlade omkull så att innehållet i den spreds i avloppsrännan som var nedsänkt i golvet bakom de klumpiga gamla maskinerna.

– Helvete! Morrade han, smällde igen dörren till tvättstuga 2 och stampade ut.

Den här snubben hoppade in i mitt huvud när jag borstade tänderna i lördags och jag tror att han behöver få en berättelse. Frågan är bara vilken?

Här tänkte jag att ni kanske kunde hjälpa mig och agera ”spågummor”: från det ni sett i denna lilla scen, vad ser ni i hans liv? Vad gör en man som han? Vad händer en man som honom? Vem träffar han? Hur går det?

Jag har mina aningar om den här snubben, men kanske kan ni se det tydligare, så hjälp mig kika in i framtiden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top