Från gnäll till glad

Inspiration Om mig SkrivandeLeave a Comment on Från gnäll till glad

Från gnäll till glad

Jag ska börja med att gnälla lite i mitt inlägg, det sägs vara bra att få ur sig, men jag lovar att sluta med lite goda nyheter så håll ut.

Image by Ryan McGuire from Pixabay

Om jag ska börja med att gnälla då, så har jag varit alldeles för trött (dålig sömn av varierande orsaker senaste veckan), upptagen och disträ för att ha fått mycket skrivit på sistone. Det känns så tråkigt när livet envisas med att komma ivägen för den där idén som står och stampar i hjärnan och vill ut. Men ibland vill det sig bara inte.

Jag kan pusha mig själv att skriva till en viss gräns. Jag kan bestämma mig för att skriva en stund om dagen eller så, även när tillvaron rullar på för fullt. Men perioderna när livet är lite för mycket får skapandet stå tillbaka. Det är på gott och ont antar jag. Genom att inte forcera undviker jag kanske att bränna ut inspirationen och skaparglädjen. Men å andra sidan bidrar ju skrivande och måleri så mycket till mitt välmående att det alltid är en avvägning att avstå. Nu har det ju bara varit så här svårt att få till skrivandet i en dryg vecka av, så ännu är det ingen fara på taket. Men andra perioder, när praktiska göromål och fullproppat schema gått före under längre tid, har det till slut blivit till ett problem i sig.

Men, som sagt, ännu är det ingen fara. Livet ser ut att kunna lugna ner sig igen under veckan och förhoppningsvis blir det några skrivsessioner snart igen, så jag ska inte klaga allt för mycket trots allt.

På en betydligt mycket roligare not så fick jag ett par utkast till av omslaget från designern i förra veckan och det blir så bra! Jag tror att vi kan sätta check på det också rätt snart. Lite läskigt är det när det gäller omslaget, för tänk om inte andra ser det jag ser… Eller ja, det är väl faktiskt ganska säkert att inte alla andra kommer att tycka samma sak som mig i omslagsfrågan (heller). Vad jag också är rätt säker på är att Agent Troslös verkligen kommer att sticka ut i hyllan och det är väl ändå ett av huvudmålen med ett bokomslag, tänker jag. Hur som helst ska det bli så spännande att höra era reaktioner på det!

Med utkasten till omslaget bad förläggaren mig att skriva ihop en baksidestext. Många saker under utgivningsprocessen hittills har känts nya och ovana. Just i det här fallet var jag extra glad över att förläggaren skickat med massor av bra tips på hur man ska tänka och vad en baksidestext bör innehålla. För det är inte lätt att koka ihop en bok till två stycken och dessutom få den att låta lockande utan att avslöja för mycket. Efter ivrigt konsulterande av tipsen, en aning hårslitande och tandagnissel ligger nu ett utkast hos redaktören. Nu tror jag att vi närmar oss läge att sätta släppdatum för Agent Troslös rätt snart. Peppen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top