Guld-tankar

Manus UtgivningLeave a Comment on Guld-tankar

Guld-tankar

På sista tiden har jag haft två böcker åt gången under läsning, en ljudbok och en pappersbok. Just nu lyssnar jag på ”Där kräftorna sjunger” av Delia Owens och i pappersform läser jag ”Riddarna av Solvidden” Som min bekant Örjan Berglund skrivit. Nu när jag är inne i en fas av petande och pillande på bokmanuset har jag blivit lite extra uppmärksam på det man brukar kalla guldklimpar – passager och formuleringar som är lite extra bra, som ger läsaren njutning eller som illustrerar något på ett särdeles tydligt sätt.

Owens bok är full av guldklimpar som på ett underbart sätt fångar och beskriver naturen i våtmarkerna där boken utspelar sig. När jag läser Örjans bok känner jag flera gånger ett glädjepirr över de underfundiga personbeskrivningarna. Det handlar om små saker som ger en text karaktär och höjer läsglädjen.

Jag kan omöjligt säga hur många gånger jag läst de olika delarna i mitt bokmanus, det är många vid det här laget. Trots det finns det vissa strofer som fortfarande känns lika bra i hjärtat att läsa och jag hoppas att de ska ge samma sköna känsla hos mina läsare som jag får inför Owens och Örjans ”glittriga delar”.

Den här veckan har det förresten hänt en hel del i bok-arbetet. Jag började veckan med lite ny återkoppling från redaktören och efterföljande bearbetning förstås. Dessutom kommer arbetet med bokomslaget att komma igång snart, så efter att jag lämnat in den nya manusversionen till förlaget har jag scannat internet efter exempel och idéer till omslaget. Nu börjar det faktiskt nästan kännas verkligt hörrni!

Nu ska jag dock ta lite julledigt och mysa med familjen. Förhoppningsvis blir det tid för en hel del läsning och kanske, kanske hinner jag börja läsa sista boken i Björnstadstrilogin av Fredrik Backman – en författare som alltid levererar fantastiska guldklimpar.

Ha en riktigt skön och god jul allesamman!

God jul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top