Ibland är det öken

Inspiration Skrivtips2 kommentarer till Ibland är det öken

Ibland är det öken

Idéer och uppslag är som gem eller suddgummin; man har gott om dem när man inte behöver dem men när man letar hittar man inte en enda. Idétorkan kan vara absolut utan en enda ynklig liten oas så långt ögat kan nå. Det kanske inte alltid är så, men jag kan ju inte vara ensam om att ha suttit med ett blank papper framför mig med intentionen att skriva, utan att en enda vettig idé lyckas slå rot i mitt huvud. Detta fast min hjärna har en vana att montera ihop alla möjliga (och omöjliga) scenarion i vanliga fall.

Att tvinga fram en kreativ idé är inte lätt, vissa gånger går det att locka igång processen med lite avslappning eller inspiration. En promenad eller några enkla skrivövningar som de här kan få fart på de små grå. Andra gånger hjälper inget.

Idéerna finns ibland i överflöd och andra gånger tycks de närmast utrotningshotade. Därför tänkte jag försöka jämna ut tillgången lite genom att helt enkelt dela med mig av några av alla (mer eller mindre bra) uppslag som hoppar in i mitt huvud. Ni hittar dem under Idébank här på bloggen. Än så länge finns två publicerade, men fler kommer så småningom. Det är fritt fram att använda dem rakt av eller plocka valfria delar. Bara skriv! Och om ni gör något av dem skulle jag bli jätteglad om ni berättade vad, och hur, det blev.

Photo by Nikolai Ulltang from Pexels

2 thoughts on “Ibland är det öken

  1. Bra tips! Dessa ska jag använda – finner ofta att jag hamnar lite i skrivkramp. Det beror nog på att min kreativitet och lust att skriva kommer när jag inte har den fysiska möjligheten att göra det (tex pga barn eller jobb). Men bra att få igång hjärnan! 😀

    1. Ja är det inte lite typiskt att det börjar klia i skrivfingrarna som mest när man har som minst ro att sätta sig och skriva 😏 Man får kanske tänka att man kan behöva värma upp när man väl sitter där vid blocket/datorn, precis som på gymmet 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top